4. Olası Yan Etkiler Nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi ADASUVE' un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa, ADASUVE' u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
- İlacın havayollarınızı tahriş ettiği anlamına gelebilecek hırıltı, öksürük, nefes darlığı veya göğüste sıkışma gibi herhangi bir solunum semptomu (astım veya KOAH’lı değilseniz yaygın olmayan bir durumdur);
- İlacın kan basıncınızı düşürdüğü anlamına gelebilecek dengesizlik veya bayılma (yaygın olmayan bir durum);
- Özellikle ateş veya kas sertliği ile birlikte görülen, ajitasyonun kötüleşmesi veya konfüzyon (nadir bir durum). Bunlar, nöroleptik malign sendrom (NMS) adı verilen şiddetli bir sorun ile ilişkili olabilir.
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Bu çok ciddi yan etkilerin hiçbiri yaygın olarak görülmez.
Bu ilacın diğer formları ile de meydana gelebilen aşağıdaki yan etkilerden herhangi birini yaşamanız halinde de doktorunuzla konuşunuz:
Çok yaygın (10 kişide 1 kişiden fazlasını etkileyebilir): Ağızda kötü tat veya uykululuk.
Yaygın (10 kişide 1 kişiye kadar görülebilir): Baş dönmesi, boğaz iritasyonu, ağız kuruluğu veya yorgunluk.
Yaygın olmayan (100 kişide 1 kişiye kadar görülebilir): Kontrol edemediğiniz kas veya göz hareketleri, koordinasyon kaybı, sürekli kas kasılması veya huzursuz hissetme veya sakin oturamama.
Bu kullanma talimatında listelenmemiş herhangi bir olası yan etki de dahil, herhangi bir yan etki yaşamanız durumunda, doktorunuza veya hemşirenize söyleyiniz.
Loksapinin uzun süreli ağız yoluyla kullanımı ile ilişkili ve ADASUVE ile ilgili olabilecek ilave yan etkiler; ayağa kalktıktan sonra bayılma, kalp hızında artış, kan basıncında yükselme, görmede bulanıklık, göz kuruluğu ve idrar çıkışında azalmadır.
Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.
Yan etkilerin raporlanması
Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan “İlaç Yan Etki Bildirimi” ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.