2. FUSİX DERMACORT'U KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
FUSİX DERMACORT'u aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
- Fusidik asite, betametazona ya da içeriğindeki diğer maddelerden birine veya birden fazlasına karşı aşırı duyarlılık
- Yüzde, özellikle burun, yanaklar ve alında kızarıklığın eşlik ettiği enflamasyon benzeri bir cilt hastalığı (akne rozase)
- Burun ve ağız çevresinde kırmızı lekelerin (ağız çevresi dermatiti) eşlik ettiği enflamasyon
- Akne (ergenlik sivilcesi) veya akneli alanlar
- Deride ülser (derin yara) alanları
- Mantarlara, virüslere veya bakterilere bağlı tedavi edilmemiş veya uygun tedavi ile kontrol altına alınamamış cilt hastalıkları (örn. verem, frengi, uçuk, zona veya suçiçeği)
- Sistemik mantar enfeksiyonu varlığında
- Bebek bezi pişiği de dahil, 1 yaş altındaki çocuklarda görülen deri hastalıklarında
FUSİX DERMACORT'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
FUSİX DERMACORT böbrek üstü bezinde baskılamaya yol açabileceğinden özellikle yüzde, kıvrımlı bölgelerde ve çocuklarda uzun süreli ve sürekli uygulamadan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.
FUSİX DERMACORT, göze yakın bölgelerde kullanıldığında dikkatli olunmalıdır. FUSİX DERMACORT'un göze temasından kaçınılmalıdır.
Çocuklarda FUSİX DERMACORT kullanılırken dikkatli olunmalıdır.
Yüksek miktarlarda ve üzerini kapatacak şekilde uzun süreli tedavilerden kaçınılmalıdır.
FUSİX DERMACORT uzun süreli kullanımında yüzde, genital bölgelerde, kolların ve bacakların iç yüzlerinde ve daha az sıklıkla vücudun diğer bölgelerinde derinin incelmesine neden olabilir.
FUSİX DERMACORT anal bölge ve çevresinde ve genital bölgede oluşacak kaşıntı varlığında sadece kısa süreli kullanılmalıdır.
Fusidik asitin uzun süreli veya sık kullanımına bağlı bakterilere direnç riski artabilir.. Fusidik asit ve betametazon valerat tedavisinin 14 günden fazla kullanılmaması bakterilere direnç gelişim riskini minimuma indirir.
FUSİX DERMACORT, kortikosteroid içermesinin oluşturduğu bağışıklık sistemini baskılayıcı etkisinden dolayı, hastalıklara duyarlılığın artması, var olan hastalığın alevlenmesi gibi durumlara yol açabilir..
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
FUSİX DERMACORT'un yiyecek ve içecek ile kullanılması
FUSİX DERMACORT cilde uygulandığından besinlerden bağımsız olarak kullanılabilir.
Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Fusidik asit
Sistemik dolaşıma çok az geçtiği için hamilelik döneminde beklenen bir yan etkisi bulunmamaktadır.
Betametazon valerat
Betametazon valerat hakkında hamileler üzerinde yeterli veri yoktur veya sınırlıdır.
FUSİX DERMACORT ile tedavi gerektiren klinik bir durumda doktorunuza başvurunuz.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Emzirme
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız..
Emziren annelerde sınırlı bölgede kullanılmasından dolayı, deri üzerine uygulanan fusidik asit ve betametazon valeratın sistemik etkisi ihmal edilebilir seviyede olduğundan dolayı emen yenidoğanlarda/bebeklerde bir etki beklenmemektedir.
FUSİX DERMACORT emzirme döneminde kullanılabilir ancak FUSİX DERMACORT'un memeye uygulanması önerilmemektedir..
Araç ve makine kullanımı
FUSİX DERMACORT'un araç ve makine kullanımı üzerinde bir etkisi yoktur veya ihmal edilebilir.
FUSİX DERMACORT'un içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
FUSİX DERMACORT'un bileşiminde bulunan yardımcı maddelerden setostearil alkol lokal deri reaksiyonlarına (kontakt dermatit gibi) sebebiyet verebilir.
İçeriğinde bulunan klorokresol alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
Herhangi bir geçimsizlik bildirilmemiştir.
Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.