4. Olası Yan Etkiler Nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi, OADOR'un içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
OADOR'un olası yan etkileri aşağıda görülme sıklıklarına göre verilmiştir.
Çok yaygın (1/10'dan daha sık):
- Gaz
Yaygın (1/10 - 1/100 arası):
- İshal, sindirim sistemine ait ağrı ve karın ağrısı
Yaygın olmayan (1/100 - 1/1000 arası):
- Bulantı, kusma, hazımsızlık, karaciğer enzimlerinde artış
Seyrek (1/1000 - 1/10000 arası):
- Ödem (özellikle bacaklarda sıvı birikmesi), sarılık
Bilinmeyen:
- Kanda pıhtılaşma hücrelerinin sayısının azalması
- Döküntü, kızarıklık, kurdeşen gibi alerjik reaksiyonlar
Bağırsakların tamamen ya da kısmen tıkanması, pnömotozis sistoides intestinalis (mide bağırsak kanalının herhangi bir yerinde bağırsak duvarında bulunabilen içi hava dolu kistlerin gözlendiği nadir bir hastalık).
Karaciğer iltihabı (Hepatit)
Karaciğer bozukluğu, böbrek fonksiyon anormalliği ve karaciğer hasarı olarak bildirilen olaylar özellikle Japonya'da izlenmiştir. Japonya'da ölümcül sonuçları olan münferit ani gelişen hepatit vakaları bildirilmiştir. OADOR ile ilişkisi belirsizdir.
Eğer doktorunuz tarafından size reçete edilen diyetinize uymazsanız, sindirim sisteminizle ilgili yan etkiler şiddetlenebilir. Size reçete edilen diyete sıkı sıkıya uymanıza rağmen bu gibi bir sıkıntı yaşarsanız, doktorunuza danışınız.
Yan etkilerin raporlanması
Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan "İlaç Yan Etki Bildirimi" ikonuna tıklayarak ya da 0800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.
Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.