OSTEOFLEX 90 FILM TABLET

Bu siteden ilaç satışı yapılmamaktadır.

Sitemizde yer alan içerik bilgi amaçlıdır. İlaç almak için lütfen en yakın eczaneye başvurunuz.

OSTEOFLEX 90 FILM TABLET

İlaç Fiyatı

1.636,34 TL

Fiyat Geçerlilik Tarihi

01.04.2026

Barkod

8680952510929

Etkin Madde

Mangan (Manganez) + Curcuma Longa + Vitamin C (Askorbik Asit) + Kondroitin Sulfat + Glukozamin Sulfat

Reçete Bilgisi

Beyaz Reçete

İlaç Durumu

Aktif

SGK Durumu

Bedeli Ödenmez

Firmaya Ait Diğer İlaçlar

Osteoflex Markalı İlaçlar

OSTEOFLEX NEDİR VE NE İÇİN KULLANILIR?

OSTEOFLEX; semptomatik (ağrı ve işlev kısıtlığı olan) osteoartrit tedavisinde kullanılır.

OSTEOFLEX, her kutu blister ambalajda 30 ve 90 adetlik açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks, film kaplı tabletler içerir..

Etken madde olarak kabuklu deniz hayvanından elde edilen glukozamin içerir.

OSTEOFLEX 90 FILM TABLET
OSTEOFLEX 90 FILM TABLET
BARKOD
8680952510929
ETKİN MADDE
Mangan (Manganez) + Curcuma Longa + Vitamin C (Askorbik Asit) + Kondroitin Sulfat + Glukozamin Sulfat
İTHAL-İMAL
İTHAL
İLAÇ DURUMU
AKTİF
PERAKENDE SATIŞ FİYATI
1636.34

Yiyecek ve içecekler ile etkileşimi bildirilmemiştir.

OSTEOFLEX FİLM TABLET

(THOMPSON & CAPPER-İNGİLTERE)

MEDCONCEPT

KULLANMA TALİMATI

Ağızdan alınır.

Etkin madde: 500 mg Glukozamin sülfat (390 mg glukozamin eşdeğeri 500 mg glukozamin sülfat), (kabuklu deniz hayvanından elde edilen glukozamin), 400 mg Kondroitin sülfat, 100 mg Vitamin C, 2 mg Manganez, 100 mg Zerdeçal.

Yardımcı Maddeler: 278 mg Mikrokristalin selüloz, 53 mg Maltodekstrin, 32 mg Silikon dioksit, 16 mg Stearik asit, 12 mg Magnezyum stearat.

Doğal Renkler: 14,3 mg Titanyum dioksit, 1,1 mg (Sarı demir oksit-kırmızı demir oksit-siyah demir oksit) ve 16 mg hipromelloz içerir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilaç sizin reçetesiz olarak temin edip bir doktor yardımı olmadan eczacınızın tavsiyesi ile hafif bir hastalığı tedavi etmeniz içindir. Buna karşın, yine de OSTEOFLEX' den en iyi sonuçları alabilmeniz için dikkatli kullanmanız gerekmektedir.

  • Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç
  • Eğer başka sorularınız olursa, lütfen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
  • Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına
  • Bu ilacın kullanımı sırasında, doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.
  • Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız

Bu kullanma talimatında

  1. OSTEOFLEX nedir ve ne için kullanılır?
  2. OSTEOFLEX'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
  3. OSTEOFLEX nasıl kullanılır?
  4. OSTEOFLEX'in olası yan etkileri nelerdir?
  5. OSTEOFLEX'in saklanması

Başlıkları yer almaktadır.

1. OSTEOFLEX NEDİR VE NE İÇİN KULLANILIR?

OSTEOFLEX; semptomatik (ağrı ve işlev kısıtlığı olan) osteoartrit tedavisinde kullanılır.

OSTEOFLEX, her kutu blister ambalajda 30 ve 90 adetlik açık sarı renkli, her iki yüzü düz, oblong, bikonveks, film kaplı tabletler içerir..

Etken madde olarak kabuklu deniz hayvanından elde edilen glukozamin içerir.

2. OSTEOFLEX'İ KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

OSTEOFLEX'i aşağıdaki durumlarda kullanmayınız

Eğer;

  • Etkin maddeye ya da yardımcı maddelerden herhangi birine aşırı duyarlılığınız varsa,
  • Kabuklu deniz ürünlerine alerjisi olanlar ya da OSTEOFLEX ürününün diğer bileşenlerinin herhangi birisine karşı alerjik (aşırı duyarlı) iseniz, OSTEOFLEX'i almayınız ve kullanmayınız.

OSTEOFLEX'i aşağıdaki durumlarda özellikle dikkatle kullanınız

Eğer;

  • Diyabet (şeker) hastası iseniz (OSTEOFLEX kullanımında, kan şeker düzeyleri izlenmelidir. OSTEOFLEX'in pankreastan insülin salgılayan hücrelerin fonksiyonları üzerine uzun dönemdeki etkileri bilinmemektedir. Özellikle diyabetli ve bozulmuş şeker dayanıklı hastalarda zararlı etkileri olabilir.)
  • Ciddi karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa (bu grup hastada klinik çalışma yürütülmediğinden),
  • Astım hastalığınız varsa(astım alevlenme belirtileri dahil alerjik tepki gösterme riski yüksek olabileceğinden),

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

OSTEOFLEX ürününün 12 yaş altı çocuklarda kullanılması tavsiye edilmemektedir.

OSTEOFLEX'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

Bildirilmemiştir.

Hamilelik

OSTEOFLEX, hamile olan kadınlarda kullanılmamalıdır, çünkü ürünün bu dönemlerde kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir..

Bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Emzirme

OSTEOFLEX, emzirme döneminde olan kadınlarda kullanılmamalıdır, çünkü ürünün bu dönemlerde kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir..

Bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Araç ve makine kullanımı

İlacın araç ve makine kullanma kabiliyeti üzerinde bilinen herhangi bir olumsuz etkisi bildirilmemiştir. Bununla birlikte baş ağrısı, uykuya eğilim, yorgunluk, sersemlik ve görme bozuklukları gözlenirse dikkatli olunmalıdır

OSTEOFLEX'in içeriğinde bulunan yardımcı maddeler

Uyarı gerektiren yardımcı madde bulunmamaktadır.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı

Başka ilaçlarla bugüne kadar herhangi bir etkileşimi rapor edilmemiştir.

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

3. OSTEOFLEX NASIL KULLANILIR?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Yetişkinler günde 1 kez 2 adet film tablet olarak öğün sonrasında ağızdan alınır. Tabletlerin tercihen gıda alımından 30 dakika sonra bir bardak su ile alınması tavsiye edilmektedir.2-3 aylık tedavi sonrasında ağrı başta olmak üzere şikayetlerde rahatlama olmadıysa, tedaviye devam gözden geçirilmelidir..

Uygulama yolu ve metodu

OSTEOFLEX, ağızdan kullanım için hazırlanmış bir film kaplı tablettir.

Değişik Yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

OSTEOFLEX ürününün 12 yaş altı çocuklarda kullanılması tavsiye edilmemektedir, çünkü bu yaş grubu için yeterli veri bulunmamaktadır.

Yaşlılarda kullanımı

OSTEOFLEX'in yaşlılarda kullanımı sırasında doz ayarlamasına gerek duyulduğuna dair bir veri bulunmamaktadır.

Özel kullanım durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalar için veri olmadığından herhangi bir doz önerisinde bulunulamaz. Bununla birlikte ciddi karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda uygulama tıbbi gözetim altında yapılmalıdır.

Eğer OSTEOFLEX'in etkisinin çok güçlü ya da zayıf olduğu izlenimine sahipseniz doktorunuza ya da eczacınıza bildiriniz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla OSTEOFLEX kullandıysanız

OSTEOFLEX'i kullanmanız gerekenden fazla kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz

Eğer OSTEOFLEX'i almayı unutursanız

Unuttuğunuz dozu tamamlamak için çift doz almayınız..

OSTEOFLEX ile tedavi sonlandığında oluşabilecek etkiler

Şikayetleriniz yeniden ortaya çıkabilir.

4. OLASI YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Tüm ilaçlar gibi, OSTEOFLEX'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. Ancak bu yan etkiler herkeste görülmez..

Aşağıdakilerden biri olursa OSTEOFLEX kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Alerjik reaksiyonlar (ağız, yüz, dudak, göz kapakları veya dilde şişme, nefes darlığı, hırıltılı nefes alma, özellikle tüm vücutta yaygın döküntü, kaşıntı gibi, cildiniz ve gözlerinizde sarı renk oluşumu gibi)

Yan etkiler aşağıdaki kategorilerde gösterildiği şekilde sınıflandırılmıştır:

  • Çok yaygın: 10 Hastanın en az birinde görülebilir.
  • Yaygın: 10 Hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Yaygın olmayan: 100 Hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülebilir.
  • Seyrek: 1.000 Hastanın birinden az görülebilir
  • Çok seyrek: 10.000 Hastanın birinden az görülebilir.
  • Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor.

Yaygın

  • Karın ağrısı
  • Bulantı
  • Şişkinlik
  • Kabızlık
  • İshal
  • Hazımsızlık
  • Baş ağrısı
  • Uykuya eğilim
  • Yorgunluk

Yaygın olmayan

  • Kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Deri döküntüleri
  • Hipoglisemi

Bilinmiyor

  • Sersemlik
  • Görme bozuklukları
  • Saç kaybı

Yan etkilerin raporlanması

Kullanma talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan "İlaç Yan Etki Bildirimi" ikonuna tıklayarak ya da 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.

Eğer bu kullanma talimatında değinilmeyen herhangi bir yan etki fark ederseniz lütfen doktorunuza ya da eczacınıza bildiriniz.

5. OSTEOFLEX'İN SAKLANMASI

OSTEOFLEX'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız..

25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra OSTEOFLEX'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz OSTEOFLEX'i kullanmayınız.

İlaç Fiyatı
1.636,34 TL
Fiyat Geçerlilik Tarihi: 01.04.2026

MENŞEİ İthal
FİRMA ADI Medconcept İlaç San. Ve Tic. A.Ş.
REÇETE Beyaz Reçete

AMBALAJ MİKTARI 90
FORMU Film Kaplı Tablet
UYGULAMA YOLU Oral
RAF ÖMRÜ 36 Ay
SAKLAMA KOŞULLARI Nemden Korunması Gereken İlaç
ÖZEL BİLGİLER Dikkatli olunmalıdır. Tedavi süresince emzirmemesi önerilir.(Kullanılmamalıdır)

ATC KODU M01AX
NFC KODU AAC

(1) İlaçlar reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 işgünü içinde sözleşme yapılan eczanelerden temin edilecektir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir.

Sağlık raporları, SUT’ta yer alan özel düzenlemeler hariç olmak üzere en fazla iki yıl süre ile geçerlidir.

Ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payları;
a) Kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler için gelir ve aylıklarından mahsup edilmek suretiyle,
b) Diğer kişiler için ise Kurumla sözleşmeli eczaneler tarafından kişilerden,
c) Yurt dışından temin edilen ilaçlar için; ilaçları temin eden kuruluş tarafından kişilerden, şahıslar tarafından temin edilmesi halinde Kurum tarafından kişilerden,
tahsil edilir.

(1) (Değişik: RG-25/08/2022-31934/19-ç md. Yürürlük:03/09/2022) İlaçların Sağlık raporu olmaksızın ilaçların parenteral formları ile majistrallerin reçeteye yazılması durumunda en fazla 10 günlük tedavi bedeli ödenir. Reçetede mutlak surette günlük kullanım dozu belirtilir. Majistraller (Değişik: RG-21/03/2018-30367/ 15-a md. Yürürlük: 01/04/2018) için sadece ilgili uzman hekimlerce reçete edilmesi halinde bedeli Kurumca karşılanır, tedavi süresi ve tedavi amaçlı olduğu hekim tarafından reçete üzerinde belirtilir. (Ek: RG- 18/03/2014- 28945/ 19 md. Yürürlük: 18/03/2014) Majistrallerin fiyatlandırmasında MEDULA sistemindeki tarife, fiyat ve miktarlar esas alınır, ödenecek bedel Kurumca belirlenecek tutarı geçemez.

(2) Antiinflamatuar ve antiromatizmal grubu ilaçların solid-oral formlarında büyük ambalaj kapsamına giren ilaçlar, ayakta tedavide tek uzman hekim tarafından düzenlenen sağlık raporuna dayanılarak reçete edilir, en küçük ambalajlı formları ise rapor aranmaksızın reçete edilir.

(3) İlacın reçete edilmesindeki özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla, SUT eki “Ayakta Tedavide Sağlık Raporu (Uzman Hekim Raporu/Sağlık Kurulu Raporu) ile Verilebilecek İlaçlar Listesi” (EK-4/F) ve Kurumun resmi internet sitesinde yayınlanan “Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi” nde (EK-4/D) yer almamakla birlikte, uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçlar, katılım payı alınmak koşuluyla en fazla üç aylık tedavi dozunda reçete edilebilir.

(4) (Değişik: RG- 04/05/2013- 28637/ 10 md. Yürürlük: 04/05/2013)  Bir ilacın ruhsatlı endikasyonları ve prospektüs dozlarında kullanımında SUT hükümleri ve Kurum mevzuatı amirdir. Ruhsatlı endikasyonları ve prospektüs dozu dışında kullanımı ise ancak Sağlık Bakanlığınca verilen endikasyon dışı onayla mümkündür.

a) Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Endikasyon Dışı İlaç Kullanımı Kılavuzu” nda ilacın ruhsatlı endikasyonları ve prospektüs dozu dışında kullanımı ile ilgili yer alan hususlar da dikkate alınacak olup, kılavuzda tanımlanmamış durumlar için Sağlık Bakanlığı endikasyon dışı onayı aranır.

b) EK-4/D Listesinde yanında (*) yıldız işareti bulunmayan ilaçların EK-4/D Listesinde belirtilen hastalıklarda kullanımı halinde Sağlık Bakanlığı endikasyon dışı kullanım onayı aranmaz.

c) Sağlık Bakanlığı tarafından verilen endikasyon dışı onaylarda, bu onay için süre belirtilmemiş ise rapor yenilenmesinde yeni onay aranmaz.

ç) Sağlık Bakanlığınca verilen endikasyon dışı onaya dayanılarak ödemesi yapılacak ilaçların rapor ve reçeteleme koşulları için SUT’ta yer alan özel düzenlemeler saklı kalmak kaydıyla Sağlık Bakanlığınca verilmiş onay kabul edilir.

d) Endikasyon dışı onay aranacak ilaçlar için reçeteler ve sağlık raporları ilgili uzman hekim/hekimlerce düzenlenir.

(Değişik: RG- 30/04/2016- 29699/ 9 md. Yürürlük: 30/04/2016)

(4) Bir ilacın ruhsatlı endikasyonları ve prospektüs dozu dışında kullanımı ancak Sağlık Bakanlığınca verilen endikasyon dışı ilaç kullanım onayı ile mümkündür.

a) Bu konuda Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Endikasyon Dışı İlaç Kullanımı Kılavuzu”nda belirtilen esaslara da uyulacak olup, kılavuzda tanımlanmamış durumlar için Sağlık Bakanlığı endikasyon dışı ilaç kullanımı onayı aranır.

b) Kurum web sayfasında yayımlanan EK-4/D Listesinde yanında (*) yıldız işareti bulunmayan ilaçların Kurum web sayfasında yayımlanan EK-4/D Listesinde belirtilen hastalıklarda kullanımı halinde Sağlık Bakanlığı endikasyon dışı ilaç kullanım onayı aranmaz.

c) Sağlık Bakanlığı tarafından verilen endikasyon dışı ilaç kullanım onaylarında, bu onay için süre belirtilmemiş ise rapor yenilenmesinde yeni onay aranmaz.

ç) Sağlık Bakanlığınca verilen endikasyon dışı ilaç kullanım onayına dayanılarak ödemesi yapılacak ilaçların rapor ve reçeteleme koşulları için Bakanlıkça verilmiş onay kabul edilir.

d) Endikasyon dışı ilaç kullanım onayı aranacak ilaçlar için reçeteler ve sağlık raporları ilgili uzman hekim/hekimlerce düzenlenir.

(4) Bir ilacın Ülkemizde onaylanmış endikasyonu ve Kısa Ürün Bilgisinde tanımlanan dozu dışındaki her türlü kullanımı, Sağlık Bakanlığınca verilen endikasyon dışı ilaç kullanım onayı ile mümkündür.

a) Bir ilacın ülkemizde onaylanmış endikasyonu dışındaki her türlü kullanımı için Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Endikasyon Dışı İlaç Kullanımı Kılavuzu”nda belirtilen esaslara da uyulacak olup, kılavuzda tanımlanmamış durumlar için hasta bazında Sağlık Bakanlığı endikasyon dışı ilaç kullanımı onayı aranır. (Ek:RG-16/03/2023-32134/18 md. Yürürlük:24/03/2023) Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Ek Onay Alınmadan Kullanılabilecek Endikasyon Dışı İlaç Kullanımı Kılavuzunda yapılan düzenlemelerin Sağlık Uygulama Tebliği maddeleri ile çelişmesi durumunda Sağlık Uygulama Tebliği hükümleri geçerlidir. Endikasyon Dışı İlaç Kullanımı Kılavuzunda bulunan ilaçlar için reçeteler ve sağlık raporları, Kılavuzda yer aldığı uzmanlık dalında bulunan uzman hekim/hekimlerce düzenlenir.

b) Kurum web sayfasında yayımlanan EK-4/D Listesinde yanında (*) yıldız işareti bulunmayan ilaçların, söz konusu listede ilişkilendirilen hastalıklarda kullanımı halinde Sağlık Bakanlığı endikasyon dışı ilaç kullanım onayı aranmaz.

c) Sağlık Bakanlığı tarafından verilen endikasyon dışı ilaç kullanım onaylarında, bu onay için süre belirtilmemiş ise rapor yenilenmesinde yeni onay aranmaz. (Ek: RG-25/08/2022-31934/19-ç md. Yürürlük:03/09/2022) Bu süre hiçbir şekilde 1 yılı geçemez.

ç) Endikasyon dışı ilaç kullanım onayı aranacak ilaçlar için reçeteler ve sağlık raporları (Değişik: RG- 25/08/2022- 31934/ 19-ç md. Yürürlük: 03/09/2022) ilgili izin talebinde bulunan ilgili uzmanlık branşında uzman hekim/hekimlerce düzenlenir.

d) Bir ilacın ülkemizde onaylanmış endikasyonunda tanımlı olmayıp, SUT’ta özel düzenleme olarak yer alan koşulu dışında kullanımı, Sağlık Bakanlığınca hasta bazında verilen endikasyon dışı ilaç kullanım onayı ile mümkündür. (Ek:RG-25/08/2022-31934/19-ç md. Yürürlük:03/09/2022) Ancak, ilacın ödeme kapsamına alındığı tarihte ülkemizde onaylanmış endikasyonunda tanımlı olmasına rağmen SUT’ta koşulu olmayan endikasyonlarda kullanılması halinde bedeli Kurumca karşılanmaz.

(Değişik: RG- 25/08/2022- 31934/ 19-ç md. Yürürlük: 03/09/2022)

   e) EK-4/A Listesinde yer alan ve SUT’ta endikasyona dayalı özel düzenlemesi olan bir ilacın, bu düzenlemenin yürürlük tarihinden sonra Sağlık Bakanlığınca sonradan ilacın ülkemizdeki ruhsatlı endikasyonlarına yeni bir endikasyon eklenmesi halinde; ilacın eklenen yeni endikasyonda kullanımı, Sağlık Bakanlığınca hasta bazında verilen endikasyon dışı ilaç kullanım onayı ile mümkündür.

   f) Bu fıkranın (d) ve (e) bentlerinde tanımlanan ilaçlara ilişkin bedeller, Sağlık Bakanlığınca hasta bazında verilen endikasyon dışı ilaç kullanım onayına dayanılarak Kurumca karşılanır. Bu ilaç kullanımları “10/2/2016 tarihli ve 29620 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sosyal Güvenlik Kurumu İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği” kapsamında “İlaç Geri Ödeme Komisyonu” tarafından maksimum süre içerisinde karara bağlanarak belirtilen yürürlük tarihi ile SUT’ta yayımlanır ve/veya Kurum web sayfasında duyurulur ve yürürlük tarihinden itibaren bu koşullar dahilinde bedelleri Kurumca karşılanır.

e) EK-4/A Listesinde yer alan ve SUT ve eklerinde herhangi bir düzenlemesi olan ilaç/ilaç gruplarında bu düzenlemenin yürürlük tarihinden sonra Sağlık Bakanlığınca ilacın ülkemizdeki ruhsatlı endikasyonlarına yeni bir endikasyon eklendiğinde, yürürlükte olan Sosyal Güvenlik Kurumu “İlaç Geri Ödeme Yönetmeliği” ve “Alternatif Geri Ödeme Yönetmeliği” kapsamında yapılmış (Değişik:RG- 09/05/2024- 32541/2-a md. Yürürlük:17/05/2024) başvurunun sonucuna istinaden yapılan SUT düzenlemesi çerçevesinde kullanılması başvuru tarihinden itibaren başvuru değerlendirilip sonuçlandırılıncaya kadar ilacın Kısa Ürün Bilgisi (KÜB) endikasyonuna ilave edilen endikasyonda, Sağlık Bakanlığınca şahıs bazında endikasyon dışı kullanım onayı olması halinde bedeli Kurumca karşılanır.

f) Bir ilacın ülkemizde onaylanmış Kısa Ürün Bilgisinde tanımlı olup ilgili Komisyonlar tarafından geri ödeme kapsamına alınmayan endikasyonlarda kullanılması halinde ilacın bedeli Kurumca karşılanmaz.

g) Bu madde kapsamında Sağlık Bakanlığınca verilen endikasyon dışı ilaç kullanım onayına dayanılarak ödemesi yapılacak ilaçların rapor ve reçeteleme koşulları için Bakanlıkça verilmiş onay kabul edilir.

ğ) Bu maddenin yürürlük tarihi öncesinde düzenlenmiş endikasyon dışı ilaç kullanım onayları bu madde hükümleri kapsamında değerlendirilir.

(Değişik: RG- 04/05/2013- 28637/ 10 md. Yürürlük: 04/05/2013)

(5) Hastanın tedavisinde ilk defa reçete edilecek ilaçlar (raporlu olsa dahi) kullanım dozuna göre, bir ayı geçmeyecek sürelerde en fazla 1 kutu ödenir. Sonraki reçetelerde yazılacak ilaç miktarı için SUT’ta yer alan genel veya özel düzenlemeler esas alınır. Bu ilaçların devam reçetelerindeki farklı farmasötik dozları da ilk tedavi olarak kabul edilir. Ancak ilaçların topikal ve parenteral formları, serumlar, enteral ve parenteral beslenme ürünleri, tıbbi amaçlı mamalar, diyaliz solüsyonları ve majistral ilaçlar için bu fıkra ilk seferde en fazla bir aylık doz olarak uygulanır.

(Değişik: RG- 25/08/2022- 31934/ 19-ç md. Yürürlük: 03/09/2022)

(5) Hastanın tedavisinde ilk defa reçete edilecek ilaçlar (raporlu olsa dahi)  kullanım dozuna göre, bir ayı geçmeyecek sürelerde (Mülga:RG-10/05/2018-30417/ 5 md. Yürürlük:20/04/2018) en fazla 1 kutu ödenir. Kür protokolü uygulanan ilaçlarda ise 1 küre yetecek miktarda ilacın bedeli ödenir. Sonraki reçetelerde yazılacak ilaç miktarı için SUT’ta yer alan genel veya özel düzenlemeler esas alınır. Bu ilaçların devam reçetelerindeki farklı farmasötik dozları da ilk tedavi olarak kabul edilir. (Mülga:RG-10/05/2018-30417/ 5 md. Yürürlük:20/04/2018) Ancak ilaçların topikal formları, serumlar, enteral ve parenteral beslenme ürünleri, tıbbi amaçlı mamalar, diyaliz solüsyonları, (Ek: RG- 24/12/2013- 28861/ 1 md. Yürürlük: 02/01/2014) eritropoietinler ve darbopoetinler için bu fıkra ilk seferde en fazla bir aylık doz olarak uygulanır. Bu maddenin birinci fıkrası için bu fıkra hükümleri uygulanmaz. (Ek: RG-21/03/2018-30367/15-b md. Yürürlük:01/04/2018) Topikal antifungaller bir reçetede en fazla 2 kutu yazılabilir. (Değişik: RG- 28/12/2018- 30639/ 11 md. Yürürlük: 08/01/2019) Tedavinin devamı gerekli ise devam reçetesi/reçetelerinin dermatoloji uzman hekimi tarafından düzenlenmesi halinde bedeli Kurumca karşılanır. Tedavinin 6 aydan uzun sürmesi veya aynı reçetede 3 kutu ve üzerinde ilaç kullanımı gereken hallerde dermatoloji uzman hekimi tarafından reçete düzenlenmesi veya dermatoloji uzman hekimince düzenlenen 6 ay süreli uzman hekim raporuna istinaden tüm hekimlerce reçete edilmesi halinde bedelleri Kurumca karşılanır.

(5) Hastanın tedavisinde;

a) İlk defa reçete edilecek ilaçlar raporlu olsa dahi kullanım dozuna göre, bir ayı geçmeyecek sürelerde ödenir. (Ek:RG- 09/05/2024- 32541/2-b md. Yürürlük: 17/05/2024) Reçeteye yazılan ilacın miktarı, ambalaj boyutu dikkate alınarak toplamda 4 haftalık doza yetecek miktarda ise bu dozlar da bir aylık doz olarak kabul edilir. Sonraki reçetelerde yazılacak ilaç miktarı için SUT’ta yer alan genel veya özel düzenlemeler esas alınır. Bu ilaçların devam reçetelerindeki farklı farmasötik dozları da ilk tedavi olarak kabul edilir.

b) Kür protokolü uygulanan ilaçlarda her kullanımda 1 küre yetecek miktarda ilacın bedeli ödenir.

c) Aynı farmasötik form ve aynı etkin maddeye sahip topikal antifungallerden toplamda 6 aylık dozda kullanılabilecek sayıda kutu olacak şekilde ve bir reçetede en fazla 2 kutu yazılabilir. Belirtilen kutu sayısının üzerinde kullanım söz konusu olduğunda veya tedavinin 6 aydan uzun sürmesi gereken hallerde: dermatoloji uzman hekimleri veya branşı ile ilgili endikasyonda kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimleri tarafından reçete düzenlenmesi, dermatoloji veya kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimince düzenlenen 6 ay süreli uzman hekim raporuna istinaden ise tüm hekimlerce reçete edilmesi halinde bedelleri Kurumca karşılanır.

Ödeme Durumu: İlaç, SGK tarafından ödenmemektedir.
Ayakta Ödenme Durumu
Ödenmez
Yatan Hasta Ödenme Durumu
Ödenmez