3. MESTİNON NASIL KULLANILIR?
Doktorunuz ayrı bir tavsiyede bulunmadıkça, bu talimatları takip ediniz.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Kullanmanız gereken MESTİNON dozunu, kullanma sıklığınızı ve tedavinin süresini doktorunuz size söyleyecektir. Miyastenia gravis için dozajı hastalığın şiddeti ve tedaviye verilen yanıt temel alınarak kişiye özel belirlenmelidir. Bu nedenle, önerilen dozlar sadece yol gösterme amaçlıdır.
Miyastenia gravis için tedavi oluyorsanız
Toplam günlük doz 120-1200 mg aralığındadır. Ancak durumunuza göre doktorunuz tarafından bu doz artırılabilir.
Paralitik ileus (bağırsak kaslarının çalışmamasına bağlı bağırsak tıkanması), atonik kabızlık (bağırsak tembelliğine bağlı kabızlık) ya da ameliyat sonrası idrar kesesinde aşırı idrar birikmesinin giderilmesi için tedavi oluyorsanız
Bir kaplı tablet alınız. Durumunuzda yeterli düzelme olmazsa doktorunuz bu dozu 4 saatlik aralıklarla tekrarlamanızı önerebilir. Genel doz günde 60-240 mg arasındadır.
Uygulama yolu ve metodu:
MESTİNON, ağız yolundan bir miktar su ile birlikte alınır.
Özel kullanım durumları
Çocuklarda kullanımı:
Çocuğunuzda kullanılacaksa doktorunuz MESTİNON tedavisini düşük dozlarla başlatmanızı ve kademeli olarak dozu artırarak uygulamanızı isteyecektir.
Miyastenia Gravis'te
Başlangıç dozu 6-12 yaş arası çocuklarda 1 kaplı tablettir. Toplam günlük doz gereksinimi 1 kaplı tablet ile 6 kaplı tablet arasında değişmektedir.
Paralitik ileus (bağırsak kaslarının çalışmamasına bağlı bağırsak tıkanması), atonik konstipasyon (bağırsak tembelliğine bağlı kabızlık) ve post operatif üriner retansiyon'da (ameliyat sonrası idrar kesesinde aşırı idrar birikmesinin giderilmesi)
Çocuklarda genel dozaj günde 15-60 mg'dır. Doz sıklığı hastanın ihtiyacına göre değişebilir. Ancak ürün kaplı tablet formunda olduğundan 60 mg'ın altındaki dozlar uygulanabilir değildir.
6 yaşından küçük çocuklarda MESTİNON kullanımı önerilmez.
Yaşlılarda kullanımı:
MESTİNON kullanımı normal erişkinlerdeki gibidir.
Böbrek yetmezliği:
Böbrek yetmezliğiniz var ise daha düşük dozlar gerekebilir ve doktorunuz tedavide elde edilen etkiye göre MESTİNON dozunu kademeli olarak artırabilir.
Karaciğer yetmezliği:
Özel kullanımı yoktur.
Eğer MESTİNON'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise, doktorunuz ve eczacınız ile konuşunuz.
Kullanmanız gerekenden daha fazla MESTİNON kullandıysanız:
MESTİNON'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
Eğer gerekenden daha fazla MESTİNON kullandıysanız, karın ağrıları, bağırsak hareketlerinde artma, ishal, bulantı ve kusma, solunum yollarında ifrazat artışı, tükürük salgısında artma, aşırı terleme ve göz bebeklerinde küçülmeye bağlı görme keskinliğinizde bozulma, kaslarda kramplar, seğirmeler ve genel bir kas güçsüzlüğü gelişebilir. Bunlarla beraber kan basıncınızda düşme ve kalp hızınızda aşırı yavaşlama meydana gelebilir.
Bu gibi durumlarda size damar yolundan atropin adı verilen antidot uygulanacaktır. Eğer solunum şikayetleriniz çok fazla olursa size yapay solunum desteği uygulanabilir.
MESTİNON'u kullanmayı unutursanız:
Eğer MESTİNON almayı unutursanız, unuttuğunuzu fark eder etmez bu dozu alın ve sonraki dozu her zamanki saatte alınız. Unuttuğunuzu farkettiğinizde, sonraki doz saatine yaklaştıysanız, o zaman unuttuğunuz dozu atlayınız.
Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.
MESTİNON ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:
Bulunmamaktadır.