2. PHYSİOTENS'İ KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
PHYSİOTENS'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
Eğer:
- Moksonidin ya da ilacın yukarıda belirtilen bileşimindeki yardımcı maddelerden herhangi birisine alerjiniz (aşırı duyarlılığınız) varsa.
- Hasta sinüs sendromu, sinoatriyal veya 2. ya da 3. derece AV-blok gibi kalp problemlerinin neden olduğu çok düşük kalp atım hızınız varsa
- Kalp yetmezliğiniz varsa
- Ciddi böbrek problemleriniz varsa
- Hamileyseniz veya emziriyorsanız
- 18 yaşından küçükseniz
Eğer yukarıdaki durumlardan herhangi biri sizin için geçerliyse PHYSİOTENS'i kullanmayınız. Emin değilseniz PHYSİOTENS'i kullanmadan önce doktor veya eczacınıza danışınız.
PHYSİOTENS'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
İlacınızı kullanmadan önce aşağıdaki durumların sizin için geçerli olup olmadığını doktor veya eczacınızla kontrol ediniz:
- derece AV blok adı verilen bir kalp problemi
- Koroner arter hastalığı (kalp damar hastalığı) veya istirahat halinde göğüs ağrısı gibi ciddi bir kalp hastalığı
- Orta derecede böbrek yetmezliği ve böbrek problemleri. Doktorunuz dozunuzu ayarlama gereği duyabilir.
- Eğer yukarıdakilerden herhangi biri sizin için geçerliyse (ya da emin değilseniz) PHYSİOTENS'i kullanmadan önce doktor veya eczacınıza danışınız..
- Aynı anda b-blokör (kalp ritmini baskılayan ilaçlar) kullanıyorsanız. Her iki tedavinin de kesilmesi gerekiyorsa öncelikle b-blokör ve birkaç gün sonra da PHYSİOTENS tedavisi kesilmelidir.
- PHYSİOTENS tedavinizin kesilmesi gerekiyorsa. Bu durumda kan basıncınızda aniden tekrar yükselme etkisi gözlenmemesi için doz iki haftalık bir periyotta azaltılarak kesilmelidir.
- Orta şiddetli kalp yetmezliği
- Yaşlı hastalar, kan basıncını düşüren ilaçların kalp ve damar üzerindeki etkilerine karşı daha duyarlı olabilirler. Bu nedenle, tedaviye en düşük doz ile başlanmalı ve doz artışı dikkatli yapılmalıdır.
- Bu ilaç bir tür şeker olan laktoz içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksızlığınız) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın
PHYSİOTENS'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
PHYSİOTENS'i yemekle birlikte veya aç karnına alabilirsiniz.
PHYSİOTENS kullanırken alkol almayınız.. PHYSİOTENS alkolün etkilerini artırabilir.
Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Hamileyseniz, veya hamile kalma ihtimaliniz varsa doktorunuza söyleyiniz. Normal şartlarda doktorunuz, PHYSİOTENS'i bırakmanızı ve PHYSİOTENS yerine başka ilaç almanızı tavsiye edecektir.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Emzirme
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız..
Emziriyorsanız veya emzirmeye başlayacaksanız, bunu doktorunuza bildiriniz. PHYSİOTENS, anne sütüne geçtiği için emziren annelere tavsiye edilmez. Doktorunuz, emzirmek istiyorsanız başka bir ilaç almanızı tavsiye eder ve emzirmeyi kesmenizi ister.
Araçve makine kullanımı
PHYSİOTENS kullanırken uyku hali veya baş dönmesi hissedebilirsiniz.. Böyle bir durum yaşarsanız araç veya makine kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
PHYSİOTENS'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
Bu ilaç bir tür şeker olan laktoz içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız (dayanıksızlığınız) olduğu söylenmişse bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
Başka herhangi bir ilaç (bitkisel ve reçetesiz ilaçlar da dahil olmak üzere) kullanıyorsanız ya da son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktor veya eczacınıza söyleyiniz. PHYSİOTENS bazı ilaçların etkisini, bazı ilaçlar da PHYSİOTENS'in etkisini değiştirebilir.
Özellikle aşağıdaki ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, doktorunuza veya eczacınıza söyleyiniz:
- Kan basıncını düşüren diğer ilaçlar-PHYSİOTENS, bu ilaçların etkisini artırabilir.
- İmipramin veya amitriptilin gibi depresyon ilaçları.
- Tranklizanlar, sedatifler veya benzodiazepinler gibi uyumanıza yardımcı olan ilaçlar.
- Beta-blokörler (bakınız Bölüm 3'deki ‘PHYSİOTENS ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler').
- PHYSİOTENS, "tübüler ekskresyon" denen bir yol ile böbrekler yoluyla vücudunuzdan atılır.. Aynı şekilde böbreklerden atılan diğer ilaçlar PHYSİOTENS' in etkisini değiştirebilir.
Eğer yukarıdakilerden herhangi biri sizin için geçerliyse (veya emin değilseniz) PHYSİOTENS kullanmadan önce doktor veya ezcacınıza danışınız.
Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.