4. OLASI YAN ETKİLER NELERDİR?
Tüm ilaçlar gibi PHYSİOTENS'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir. PHYSİOTENS'in kullanılması sonucunda aşağıda belirtilen yan etkiler ortaya çıkabilir:
Aşağıdaki ciddi yan etkilerden herhangi biri olursa,PHYSİOTENS'i kullanmayı durdurunuz ve DERHALdoktorunuza başvurunuz, acil tıbbi müdahele görmeniz gerekebilir
- yüzde, dudaklarda veya ağızda şişme (anjioödem). Bu yan etkiler yaygın olmayan yan etkilerdir ve 100 hastada 1'den az kişiyi etkiler.
Diğer yan etkiler aşağıdakileri içerir:
Çok yaygın (10 hastada 1'den fazla kişiyi etkiler)
- ağız kuruluğu
Yaygın (10 hastada 1'den az kişiyi etkiler)
- sırt/bel ağrısı
- baş ağrısı
- güçsüzlük
- baş dönmesi (vertigo)
- döküntü veya kaşıntı
- uyuma güçlüğü
- uyku hali
- bulantı
- ishal
- kusma
- hazımsızlık
Yaygın olmayan (100 hastada 1'den az kişiyi etkiler)
- boyun ağrısı
- sinirli hissetme
- bayılma
- şişme (ödem)
- kulak çınlaması (tinnitus)
- olağandışı yavaş kalp atımı (bradikardi)
- ayağa kalkarken oluşan tansiyon düşmesi de dahil olmak üzere düşük tansiyon
Yan etkilerin herhangi birinde şiddetlenme olursa doktor veya eczacınıza danışınız.
Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.
Yan Etkilerin Raporlanması
Kullanma Talimatında yer alan veya almayan herhangi bir yan etki meydana gelmesi durumunda hekiminiz, eczacınız veya hemşireniz ile konuşunuz. Ayrıca karşılaştığınız yan etkileri www.titck.gov.tr sitesinde yer alan "İlaç Yan Etki Bildirimi" ikonuna tıklayarak yada 0 800 314 00 08 numaralı yan etki bildirim hattını arayarak Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildiriniz. Meydana gelen yan etkileri bildirerek kullanmakta olduğunuz ilacın güvenliliği hakkında daha fazla bilgi edinilmesine katkı sağlamış olacaksınız.