Sitemizde yer alan içerik bilgi amaçlı olup ilaç satışı yapılmamaktadır.
Sağlık Uygulama Tebliği
Arama
Sağlık Uygulama Tebliğinde Ara

4.2.14.c/3.vvv Fedratinib

vvv) Fedratinib:

1) Primer miyelofibrosis, post polistemik miyelofibrosis veya esansiyel trombositemi sonrası ikincil miyelofibrosis tanılı hastalarda splenomegaliye bağlı semptomların tedavisinde aşağıdaki koşulların tümünü taşıyan yetişkin hastalarda ilaca başlanır.

a) Semptomatik masif splenomegalisi bulunan. 

b) DIPPS plus skorlama sistemine göre orta veya yüksek risk grubu olan.

 c) 6 ay süre ile ruksolitinib tedavisi almış ve uluslararası çalışma grubu uzlaşı kriterlerine göre kot kavsi altında fizik muayene ile ölçülen dalak boyutunda başlangıca göre ≥%50 (USG ile ölçülen dalak hacminde ≥%35) azalma elde edilemeyen veya elde edilen yanıtı kaybolan.

ç) Güncel kan sayım değerlerinde trombosit sayısının ≥50.000/ mm³,  hemoglobin düzeyinin ≥8 g/dl, nötrofil sayısının ≥1000/ mm³  ve çevresel kan blast oranı <%10 olan.

d) Kemik iliği nakline uygun olmayan.

2) Tedaviye başlandıktan 6 ay sonra yapılan yanıt değerlendirmesinde dalak boyutunda bir azalma yoksa veya konstitusyonel semptomlarda (ateş, gece terlemesi, kilo kaybı veya kaşıntı vb. semptomlarından herhangi biri) tedavinin başlangıcından beri bir iyileşme görülmemişse tedavi kesilir. 6. ayda yapılan yanıt değerlendirmesi, devamında düzenlenecek her 3 aylık raporda belirtilir.

 3) Üçüncü basamak resmi sağlık hizmeti sunucularında bu durumların belirtildiği en az bir hematoloji uzman hekiminin bulunduğu 3 ay süreli sağlık kurulu raporuna dayanılarak hematoloji uzman hekimlerince reçete edilmesi halinde bedeli Kurumca karşılanır.